• Kokkekniv Umami Santoku Per Finne - slideshow 1
  • Kokkekniv Umami Santoku Per Finne - slideshow 2
  • Kokkekniv Umami Santoku Per Finne - slideshow 3
  • Kokkekniv Umami Santoku Per Finne - slideshow 4

Kokkekniv Umami Santoku Per Finne

Varenummer: 93769
Lagerbeholdning:
Lagt til i
Legg i ønskeliste

Kokkekniv, Umami Santuko, designet av Per Finne. Kniven har fått sitt navn etter den femte smaken – umami – som direkte oversatt fra japansk betyr «smaken av godt», og har vunnet prestisjetunge priser, som tyske «German Design Award» og norske «Design Exellence».  «Jeg vil at folk skal føle glede ved å tilberede hverdagsmat, og ikke anse matlaging som en stressende aktivitet. For meg føles kutting, hakking og deling avslappende, og matlaging i hverdagen er en god overgang fra jobb til kveldsaktivitet. For å forsterke denne opplevelsen, er det svært viktig med gode verktøy, og nettopp derfor designet jeg denne kniven.» Tanken til designer Per Finne var å lage en ny og fleksibel brukskniv, en kniv som kan brukes til alle operasjoner under matlaging. Designeren selv bruker KUN denne kniven, og har brukt den til alt fra partering av lam til filetering av pigghå. Kniven er designet slik at den oppleves som en naturlig forlengelse av hånden, noe som er estetisk vakkert, men som først og fremst sørger for bedre grepsfleksibilitet. Kniven må vaskes og tørkes for hånd umiddelbart etter bruk.  

Kokkekniv, Umami Santuko, designet av Per Finne.

Kniven har fått sitt navn etter den femte smaken – umami – som direkte oversatt fra japansk betyr «smaken av godt», og har vunnet prestisjetunge priser, som tyske «German Design Award» og norske «Design Exellence».

 «Jeg vil at folk skal føle glede ved å tilberede hverdagsmat, og ikke anse matlaging som en stressende aktivitet. For meg føles kutting, hakking og deling avslappende, og matlaging i hverdagen er en god overgang fra jobb til kveldsaktivitet. For å forsterke denne opplevelsen, er det svært viktig med gode verktøy, og nettopp derfor designet jeg denne kniven.»

Tanken til designer Per Finne var å lage en ny og fleksibel brukskniv, en kniv som kan brukes til alle operasjoner under matlaging. Designeren selv bruker KUN denne kniven, og har brukt den til alt fra partering av lam til filetering av pigghå. Kniven er designet slik at den oppleves som en naturlig forlengelse av hånden, noe som er estetisk vakkert, men som først og fremst sørger for bedre grepsfleksibilitet. Kniven må vaskes og tørkes for hånd umiddelbart etter bruk.

 

Length 36,5 cm
Material Stål, eik

Menu kvern bottle grinder ash/carbon

Salt-og pepperkvern, Bottle Grinder, i ash/carbon, fra Menu.  Praktiske kvalitetskverner med flaskeinspirert design, og der kvernmekanismen sitter på toppen. Enkle å håndtere og rengjøre, gode å holde i. 
77243

Skaugum gavesett 18 Kebony

Gavesett 18 deler, kebony, fra Skaugum.  Spiseskje x 6, spisekniv x 6, spisegaffel x 6. Tidløst og vakkert bestikk i rustfritt stål, med skaft i kebony. Skaftet kan oljes for å bevare glansen. Håndvask anbefales. Tåler ikke oppvaskmaskin.
57470